طريقة عمل الكفتة بصوص الطماطم على الطريقة التركية


اهلا وسهلا حبيباتى 
انا شخصياً بحب الكفتة جدا ..
و اليوم جهزت لكم طريقة عمل الكفتة بصوص الطماطم على الطريقة التركية 
طعمها روعة و تقدرى تاكلى معها عيش وبس

طريقة عمل الكفتة بصلصة الطماطم

المقادير :  (تكفى لــ 4 افراد)

كيلو لحم مفروم (لحم بقرى بتلو قليل الدهن)
2 باذنجان رومى 
3 بصلات كبيرة مبشورة بشر ناعم 
ملح + فلفل اسود + مكعب ماجى + بهارات ناعمة 
3 ملاعق صلصة
3 حبات طماطم مقشرة
(جهزى حلة متوسطة و ضعى فيها المياه لتغلى و بعدين ضيفى الطماطم لمدة 5 دقائق
 و بعدين ارفعيها و قشرى قشرتها و قطعيها مكعبات مثل السلطة) 
طريقة عمل الكفتة بصلصة الطماطم
- جهزى اناء التحضير و ضعى فيه اللحم المفروم و اضيفى 2 بصلة مفرومة والملح و الفلفل 
و قليل من البهارات الناعمة و اخلطيهم جيداً و ابدأى بتشكيل الكفتة على شكل قرص
تشبه قرص الهمبورجر .
- جهزى طاسة و ضعى فيها قليل من الزيت ثم الكفتة و اتركيها لحتى تنضج تماماً .
- و لحتى تنضج الكفتة ضعى الباذنجان على النار للشواء ثم قشريه و خرجى قلبه بملعقة صغيرة
و اهرسيه بالشوكة ضعيه جانباً .
- جهزى اناء عميق و ضعى فيه قيل من الزيت ثم بصلة مبشورة لحتى تصفر اضيفى مكعب الماجى ثم الطماطم المبشورة و صلصة الطماطم و الباذنجان المشوى و قلبى جيداً و اتركيه لحتى يتسبك .
- جهزى طبق التقديم و رصى فيه الكفتة ثم اضيفى عليها صوص الطماطم ..

و صحتين و هنا 

تعليقات