طريقة عمل المكرونة بالتونة (ساخنة)
جددى اطباقك فى رمضان و اعملى اكلة جديدة
و اليوم جهزت لكم على طريقتى طريقة عمل المكرونة بالتونة
المقادير :
بصلة كبيرة مفرومة
فصين ثوم مفروم
ملح + رشة فلفل اسود
نصف كيلو مكرونة مسلوقة
علبة تونة كبيرة مصفاه
معلقتين زيت
يمكن اضافة (زيتون اسود مخلى , فلفل رومى شرائح )
طريقة عمل المكرونة بالتونة (ساخنة) :
- جهزى مقلاة و ضعى فيها الزيت و البصل و الثوم المفروم .
- اضيفى الملح و الفلفل الاسود و استمرى فى التقليب و لحتى تذبل البصلة .
- اضيفى التونة المصفاه .
- ثم المكرونة المسلوقة و استمرى فى التقليب .
- ضعى المكرونة و التونة فى الصينية و رشى عليها جبنة رومى و ادخليها الميكرويف لمدة 3 دقائق
و تناولى اشهى طبق مكرونة بالتونة .
اما لو حابة طريقة عمل المكرونة بالتونة ( الباردة)
- اسلقى المكرونة, واضيفى عليها قليل من الزيت, البصل المفروم, الزيتون الاسود, الفلفل الرومى , الزيتون المخلى, رشة ملح, جبنة رومى مبشورة و علبة التونة المصفاه جيداً .
صحتين و هنا
تعليقات
إرسال تعليق