طريقة عمل المكرونة بالتونة (ساخنة)

جددى اطباقك فى رمضان و اعملى اكلة جديدة 
و اليوم جهزت لكم على طريقتى طريقة عمل المكرونة بالتونة

المقادير :
بصلة كبيرة مفرومة 
فصين ثوم مفروم
ملح + رشة فلفل اسود 
نصف كيلو مكرونة مسلوقة 
علبة تونة كبيرة مصفاه 
معلقتين زيت 
يمكن اضافة (زيتون اسود مخلى , فلفل رومى شرائح )


طريقة عمل المكرونة بالتونة (ساخنة) :
- جهزى مقلاة و ضعى فيها الزيت و البصل و الثوم المفروم .
- اضيفى الملح و الفلفل الاسود و استمرى فى التقليب و لحتى تذبل البصلة .
- اضيفى التونة المصفاه .
- ثم المكرونة المسلوقة و استمرى فى التقليب .
- ضعى المكرونة و التونة فى الصينية و رشى عليها جبنة رومى و ادخليها الميكرويف لمدة 3 دقائق 
و تناولى اشهى طبق مكرونة بالتونة .

اما لو حابة طريقة عمل المكرونة بالتونة ( الباردة)
- اسلقى المكرونة, واضيفى عليها قليل من الزيت, البصل المفروم, الزيتون الاسود, الفلفل الرومى , الزيتون المخلى, رشة ملح, جبنة رومى مبشورة و علبة التونة المصفاه جيداً .


 صحتين و هنا 

تعليقات